fredag 31 december 2010

Året som gått

Tänkte försöka ge mig på att knåpa ihop en liten årskrönika om året som gått.
Året 2010 har verkligen varit som Dr. Jekyll och Mr. Hyde för mig. Arbetsmässigt har det varit det bästa året jag upplevt. Privat har det varit det värsta året jag har upplevt. Kanske därför jag har jobbat så extremt mycket som jag har gjort, för att slippa känna efter hur jag egentligen mår. Men så här snart ett år efter jag fick mitt hjärta krossat börjar det kännas riktigt bra och att jag är med i matchen igen.
2010 var året då jag hade ett vikariat på Västerbottens Folkblad från april till den sista augusti. Det utvecklade mig som fotograf väldigt mycket och jag är väldigt glad över den chansen. Nyhetschefen hade ett väldigt stort tillit till mig och mina tankar blev ofta verklighet, vilket jag är väldigt tacksam för. De två starkaste minerna från VF-tiden är helt klart renkalvmärkningen vi fick följa med på hos Vilhelmina norra sameby och den sista skolavslutningen ute på skärgårdsön, Holmön.
När tiden var över på VF bar det återigen ner till Linköping och osäkerheten att vara frilansade fotograf. Fast så osäkert var blev det inte, jag prövade på att vara skolfotograf och sedan har jag haft väldigt mycket att göra med Linköpings HC, pic-agency och framförallt LHC ord&bild. Så ett tag så kändes det som att jag jobbade dygnet runt.
Året avslutades med en reportageresa som jag aldrig kommer att glömma. Jag och Niklas Westman åkte till Ryssland och träffade ett gäng hockeysvenskar och fick uppleva rysk hockeymentalitet på sin spets. Sedan var det bara så sjukt att på plats uppleva en läggmatch som ledde till att Joakim Fagervall fick sparken.

Så min topp tre-lista över händelser under året blir,
Överlägsen etta blir resan till Ryssland.

På andra plats kommer resan till Montpellier jag gjorde med Tomas Ruuth för att bevaka Umeå IK:s match mot Montpellier. En sanslös vändningen i slutminuterna som blev miraklet i Monpepellier. Snacka om att man fick upp pulsen när vi efter matchen upptäckte att internetkopplingen slutade fungera, jag hann med att bli inlåst på pressläktaren när vi skulle åka och att komma fram till hotellet kl 22:25 när tidningen skulle gå i tryck kl 22:45.

På tredje plats hamnar renkalvmärkningen. Att få följa med en sameby en hel natt under kalvmärkningen är få förunnat. Bra blev det också.

Så nu är det frågan vad 2011 har att erbjuda? Jag tror det kommer bli ett mycket bra år! Gott nytt år alla vänner och läsare!

Här kommer mitt 2010 i bilder.

Januari, Peter "foppa" Forsberg gör sin första match i Cloetta Center efter sin comeback.

Februari. Jag och Daniel Bergeman åker på en hockeyresa i Västerbottens inland. Klicka här, här och här om du vill kika mer på resan. Mars, Miraklet i Montpellier.April, Karolina Widar avgör SM-finalen i innebandy mot IKSU.Maj, Thåström spelar på Made-festivalen i Umeå.


Juni, Björklöven nekas elitlicens och tvingas ner i division I och skolavslutningen på Holmön.Juli, Renkalvmärkning med Vilhelmina Norra Sameby.Augusti, valspurten.


September, Elitseriepremiär mellan AIK och Linköpings HC


Oktober, Sunnanå SK åker ur damallsvenskan. 


November, slog jag nog rekord på antal hockeymatcher på en månad.
December, Hockeyresan i Ryssland och besöket hos Joakim Fagervall i staden Perm.


Så det var mitt år, lite långt inlägg kanske men hoppas du orkade läsa och titta på allt?

6 kommentarer:

Gurra sa...

Riktigt bra inlägg monsieur Åström! Gott nytt år på dig och kom för fan tillbaka till Linköping så fort som möjligt ! ;)

Erik Åström sa...

Gott nytt år på dig också Gustaf och vi ses snart!

Jocke sa...

Mycket bra inlägg!

Mycket imponerande att du lyckas skapa dig en karriär och försörjer dig på något som började som ett intresse.

Mamma sa...

Så glad jag är för att du börjar må bättre finaste Erik!

Jimpa sa...

Vi saknar dig här i linkan Erik! /Jimpa af ord & bild haha.

Anonym sa...

Det gäller att inte låta det gå för långt mellan bloggbesöken. Det produceras en del bra skit som det inte bör gallras bland...

En viktig del av 2011 är att du inte låter ölskulden växa sig ännu större! Men prioritera ändå det där med hjärtat :)