söndag 15 november 2009

Installation

Jag monterade som sagt en netcam i gårdagens hockeymatch Linköping-Luleå. Tänkte berätta kort om själva installationen.
Två timmar före matchstart var jag på plats och bad vaktmästarna ta fram målen. Sedan får man modifiera stoppningen i mittstolpen om ingen annan har monterat före. En kamera med live view är att föredra. Man kan då koppla in datorn till kameran och justera in läge på lådan och focus. När allt är på plats låser man alla inställningar på kameran, jag använder tejp. Sedan får man skruva åt alla skruvar på armen. Igår glömde jag en polygriptång, som tur var hade min polare "Bettan" en. För att styra kameran använder jag pocket wizard sändare.
När sedan matchen är i gång är det bara att hoppas att spelarna inte åker in i lådan allt för mycket. Igår kunde spelarna inte hålla sig ifrån lådan och i slutet av tredje perioden såg bilderna ut så här.


Anledningen. Anderas Jämtin tacklar in målvakten Anders Nilsson in i målet.


3 kommentarer:

Far sa...

Duktig pojke pappa har.

Anonym sa...

Vill inte vara petig men nog bör en hockey-quiz mästare som du ha koll på att Luleås målvakt heter Anders och inte Andreas...

/Henrik Strömberg

Erik Åström sa...

Henrik, jag ber om usäkt för det inträffade hoppas jag kan behålla ditt förtroende även i framtiden. Även solen har sina fläckar. :)