måndag 29 november 2010

Ryssland dag 1

Resan till Moskva gick mycket bra. Vi checkade in på hotellet och sedan var det raka vägen till Luzhniki Palace of Sports (där matchen mellan Rocky och Ivan Drago spelades in) och KHL matchen, Dynamo Moskva - Automobilist Ekaterinburg. Ta sig in i arenan var allt annat än smidigt. Trots ackreditering visiterade tre vakter min väska och man fick passera en metalldetektor. Den skrek väldigt högt när jag gick igenom. Jag tror det var fler vakter på matchen än publik. Ryska vakter har en förmåga att se allt annat än vänliga ut.
Pressvärden visade in oss i arena, men sedan var det bra. Inget kallprat här inte. Så pressrummet fick vi hitta själva. För att få ut sin fotoväst var man tvungen att lämna pressleget som säkerhet för att de skulle få igen västen. Men sedan var det bara att köra på. Värden för pressrummet (kunde inte ord engelska) var väldigt mysig. Tyckte nog det var roligt med andra än ryssar. Han gav oss en hel hög med gåvor.
I morgon är en ny dag med nya roliga äventyr. Åka tunnelbana i Moskva är en upplevelse. Inte ett ord annat än på Kyrilliska, men maken till vacker och välstädad  tunnelbana har jag aldrig sett.
Ryska fotografer har antingen päls eller kostym. Ganska roligt att se :)

Detta borde Sverige ta efter. Inne i pressrummet fick vi fotografer ett eget litet glasrum, med eluttag, internet och sedan när man inte använde det var det bara att låsa och aldrig behöva oroa sig över utrustningen.

5 kommentarer:

Wasmus sa...

Bild nr 4:
Sån mössa jag vill ha och sitta och mysa med på pressläktarn.

Johanna sa...

Vad bra att det funkar att blogga så vi får uppdateringar.

Har ej varit i Moskva, men tunnelbanan i St Petersburg var en upplevelse, så jag kan väl tänka mig ungefär...

Får ni tag i någon vettig mat? :-)

Jocke sa...

Vad hade du? Päls eller kostym? Kanske en kostym av päls?

Erik Åström sa...

Det visade sig att hotellet hade en sportbar med mycket god mat!
Jocke: I morgon ska ta min kostym av päls :)

Jocke sa...

Sjukt coolt med pälskostym