måndag 12 december 2011

VM-Guld och ett fiasko

Efter att Sverige vunnit mot Finland med 4-2 i finalen och tagit det tredje raka VM-guldet satte vi oss på pressläktaren och trodde att vi skulle få jobba i lugn och ro. Men efter en stund hade vi varken ström eller internet. Efter lite svordomar kom en allmänt otrevlig kvinna som vi frågade vad som hände. Vi fick till svar att det var inget som hon kunde göra och att vi fick flytta till pressrummet. Inte så konstigt om man tänker efter. Men när vi hade suttit i pressrummet i cirka 10-15 minuter kom en annan kvinna fram och sa att de stängde om 15 min. Vi frågade om hon skämtade (pressrummet hade varit öppet till 23:30 alla andra dagar) och att vi hade en tidningen att göra. Vi fick då till svar att VM var en stor organisation och att de hade många volontärer som var tvungna att åka hem. Inget större problem om vi inte hade varit ut-checkade från hotellet i ST Gallen, för sista natten bor vi i Zürich vid flygplatsen. Så det var bara att kasta sig i bilen och åka de tio milen. Men när vi skulle lämna garaget hade killarna som släppte in oss åkt, så de fanns ingen som kunde öppna den elektroniska grinden. Men efter många om och men kom vi i väg.
Inte för att låta bitter men detta mästerskap höll knapp Ö-klass för oss inom pressen. Ett riktigt fiasko om man ska prata klarspråk.
Lite bilder kommer här.Lagkaptenen Karolina Widar får lyfta VM-pokalen.

1 kommentar:

sportskjutaren sa...

Det där bedrövliga agerandet från VM-organisationen låter som något som borde anmälas till internationella sportjournalistförbundet.