tisdag 29 mars 2011

Skämmes!

SM-slutspelet börjar komma in i sluttampen och denna tid på året brukar alltid var en sann hockeyfest! Tyvärr är inte så fallet i år i mitt kära Norrland.
Tyvärr har denna derbyfest förvandlats till en personlig vendetta mot Jonas Fahlman av de som ska älska sitt lag, Luleå HF:s supportrar.
Jonas gjorde sin plikt som journalist och skrev en artikel efter att ett antal oberoende personer hört av sig och påstår att Luleås sportchef, Lars ”Osten” Bergström skrikit rasistiska tillmälen vid den första semifinalen.
I artikeln dömde Jonas ingen utan konfronterade bara de inblandande med uppgifterna och han skrev även en separat artikel där ”Osten” fick ge sin syn på det hela.
Man blir verkligen bestört, först att en sportchef för en elitserieklubb över huvudtaget blir anklagad för detta. Men främst för Luleåfansens beteende! Inte nog med att Jonas fick utstå att Luleåsfans kastade mynt och flaskor på honom. När han sedan skulle åka till Luleå fick han dessutom ett mordhot mot sig. Bara för att han gör sitt jobb. (och gör det jäkligt bra!)
Ni som gömmer er bakom en anonymfasad på internet och sysslar med hot och bespottelse. Träd fram som ni kräver de vittnen ska göra eller kräver att VF ska skriva vilka som har hört detta som ”Osten” påståtts sagt. Ni kanske aldrig har hört talas om källskydd?
En stor eloge till Jonas Fahlman som trots detta fortsätter göra sitt jobb och till Daniel Nordström som är ansvarig för de publicerade artiklarna inte viker en tum!
Keep up the good work och låt er inte besegras av några fegisar som påstår sig älska sitt lag.
En sann supporter stöttar sitt lag i med och motgång. Inte smutskastar klubbmärket som de utger sig för att älska!
Pratade i dag med en spelare som berättade att för många år sedan så började motståndarlagets klack sjunga en del olämpliga saker. Spelarens dåvarande lags klack svarade med ramsan. "Vi älskar hockey!" Det är riktiga supportrar i mina ögon.
Hoppas att alla som är ansvariga för dessa vidrigheter ställs inför rätta!


Tillsist. Jonas, jag hoppas att få samarbeta med dig fler gånger!

Träffade som sagt Mikael Lustig i helgen, här är ett av jobben.

2 kommentarer:

Far sa...

Håller med dig fullständigt.

Mamma sa...

Bra skrivet och bra att du tar ställning och visar det på ett bra sätt!!
Bedrövligt att sådant här ska förekomma i sportsammanhang!