tisdag 5 oktober 2010

Ute på tunn is

Detta är ju inte tänkt att vara en politisk blogg, men känner att jag måste skriva om Sverigedemokraterna igen.
I dag lämnade SD:s 20 riksdagsmän Storkyrkan under biskop Eva Brunnes tal. Direkt efter att de lämnar kyrkan säger Jimmie Åkesson till Aftonbladet
" Biskopen började tala om demonstrationerna på Sergels torg i Stockholm. Det var en väldigt tydlig attack mot oss. Att man står i kyrkan och hyllar demonstrationerna är synnerligen olämpligt. Jag tror aldrig att jag har känt mig så kränkt"

Det som fick SD att lämna var dessa ord.
"I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp."

Men några timmar senare får herr Åkesson kalla fötter och säger följande till Aftonbladet. "Jag vill be kungen om ursäkt, jag vill be alla om ursäkt om någon tog illa upp
Vi är inget rasistiskt parti. Men demonstrationerna i går var riktade mot oss. Jag tror inte någon förstår hur det är att leva under hot av extrema vänstergrupper. När biskopen hyllar dessa kan vi förstås inte sitta kvar"

Om ni inte är ett rasistiskt parti, varför sitter ni då inte kvar när biskopen håller sitt öppningstal och talar om människan lika värde inför riksdagen och kungafamiljen?

Citerar Eva Brunne från sitt tal igen.
"Vi som tror på människors värdighet och lika värde, oavsett vilket land vi är födda i, oavsett vilket kön eller vilken ålder vi har, oavsett hur vår sexuella orientering tar sig uttryck, vi tror och hoppas att ni har den fortsatta förmågan att säga: Jag vill tala med dig, och den fortsatta längtan att ställa frågan: Vad vill du att jag ska göra för dig? Och känna den stora glädjen i de förändringar som detta kan göra."

Nä det känns som att Sverigedemokraterna verkligen är ute på tunn is!

Maud Olofsson sa något väldigt klokt till expressen.
"Det är underligt att de går ut från svenska kyrkan under en predikan när man pratar om alla människors lika värde. Det är svårt att förstå vad man har emot det budskapet, säger Olofsson som tror att SD:s utmarsch var planerad i förväg.
Om de ska gå ut varje gång de hör ett budskap som inte tilltalar dem så får de väldigt svårt att vara i Sveriges riksdag."

Om man sitter i riksdagen ska man väl ha modet att kunna sitta kvar och ta debatten och inte storma ut, detta gäller även Lars Ohly.
Tycker detta agerande från SD verkligen visar att det inte står för människan lika värde. När det inte vågar sitta kvar när biskopen predikar om Svensk värdegrund. Sedan var det ju inga våldsamma extrema vänstergrupper utan vanliga medborgare som demonstrerade mot rasism.
Men inte så konstigt att de agerade så. Det vill ju inte bara minska invandringen de vill ju även dra in adoptionsstödet för internationella adoptioner.

Ja säger som Daniel. Våga ta debatten! Tiga är silver, tala är guld. Det gäller alla! Och våld löser inga problem.

Bjuder på en bild från i somras på VF då vi träffade några väldigt mysiga flyktingar som var bekymrade över att deras familjemedlemmar var kvar i Somalia.

7 kommentarer:

Mamma sa...

Ja det är verkligen mycket illa att detta parti ska sitta i Sveriges riksdag!!

Anonym sa...

Regeringen kommer be SD om ursäkt snart, det kommer visa sig, vänta bara, ni svenskfienliga varelser!

Erik Åström sa...

Anonym: Vad ska regeringen be om ursäkt för? För att SD stormar ut under predikan där biskopen talar om Svensk kristendoms värdegrund? Det är väl inte vi som är svenskfientliga i detta fall. I dag kunde inte SD acceptera en Svensk tradition från 1809

Anonym sa...

Jag håller med föregående talare (erik) Sd och även "anonym" är nog inte äldre i sinnet än ett barn.

Anonym sa...

Undrar varför alla är anonyma!!

Erik Åström sa...

Ja anonym. Det kan man verkligen fråga sig

Jocke sa...

Haha. Vilken konstig kommentar av Anonym. Vad ska regeringen be om ursäkt för?

"svenskfienliga varelser" vilket roligt uttryck. Anonym är knappast en särskilt upplyst och intelligent människa