fredag 30 juli 2010

FC Barcelona

Efter fem dagar av mycket skön ledighet var jag åter på jobbet i går. Har nästan spenderat all tid ute på Nydalafälten. Umeå Fotbollsfestival pågår för fullt och är en av Sveriges största fotbollscuper.
Dagens huvudmatch för oss var Sörfors IF-FC Barcelona P99. Så jäkla häftig att se dessa spanjorer lira boll. Det syns verkligen att det är elitsatsning på hög nivå. Här fanns inte en tanke på att alla ska få spela lika mycket, de gjorde två byten på hela matchen.
Backlinjen spelade äckligt disciplinerat och hade en grym speluppfattning, yttermittfältarna var grymt löpstarka och la väldigt välplacerade inlägg och forwards hade redan lärt sig alla gester en forward i världsklass ska kunna. Inte många svenska 10-åringar som tar med sig bollen i farten, språngnickar, dämpar bollar som kommer ca en meter övanför backen, med foten och alla i laget vet exakt vad man ska göra och vart man ska springa. Är detta nyttigt? När jag spelade var fotboll och var 10 år spelade för att jag ville ha skoj. Men då är ju Spanien just nu världens bästa fotbollsnation också.
Matchen då, Barcelona vann med 5-0. Speltiden är 2x15min.

Denna mittback kommer nog spela i Barcas a-lag ganska snart, så sjukt duktig han var.

Sörfors målvakt deppar efter femte insläppta målet.

4 kommentarer:

Petra sa...

Läckert! Sörforsspelarna ser ut att ha det ganska jobbigt! :-) Coolt om någon av dessa killar en dag spelar i Barcas a-lag!

Jocke sa...

De verkar ju vi varje fall ha roligare än vad sörforsspelarna har...

Mamma sa...

Du har så många otroligt fina bilder på din blogg:-)

Johanna sa...

Väldigt bra bilder överlag! Gillar ljuset.